Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023

Ενημερωτική επιστολή για προγραμματισμένες δράσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου της ΟΜΕΡ

 


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΟΜΕΡ

http://omeprodos.blogspot.gr

omeprodos@gmail.com

Ενημερωτική επιστολή για προγραμματισμένες δράσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου της ΟΜΕΡ

 Το περιφερειακό συμβούλιο της OMEP, παράρτημα Νοτίου Αιγαίου, επιδιώκοντας πάντα την προαγωγή της ποιότητας της εκπαίδευσης, οργανώνει μια σειρά δράσεων οι οποίες δύναται να συμβάλλουν προς την κατεύθυνση αυτή.

 Ειδικότερα, την Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023 στις 10.30-12.30 έχει προγραμματιστεί  Τιμητική Διαδικτυακή Επιμορφωτική Εκδήλωση από την Παγκόσμια Οργάνωση Προσχολικής Εκπαίδευσης - Ελληνική Επιτροπή με τον Δ.Τ. OMEP Ελλάδος στη μνήμη της Γεωργίας Ευσταθιάδου (Προέδρος Περ. Συμβουλίου OMEP Θεσσαλίας 2013-2022) με θέμα «Το παιδικό σχέδιο στην τάξη του Νηπιαγωγείου». Περισσότερες πληροφορίες και ο σύνδεσμος μέσω του οποίου τα μέλη μπορούν να παρακολουθήσουν το εν λόγω σεμινάριο, θα σταλούν δύο ημέρες πριν στο προσωπικό τους ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

 Ακολούθως, την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023 στις 6:30 μ.μ. πρόκειται να υλοποιηθεί μια διαδικτυακή συνάντηση με θέμα «Ο ρόλος των εκπαιδευτικών μέσα στη σχολική μονάδα. Οργάνωση και διοίκηση». Ο σύνδεσμος μέσω του οποίου τα μέλη μπορούν να συνδεθούν, θα σταλεί δύο ημέρες πριν στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο.

 Τον Νοέμβριο του 2023, έχει προγραμματιστεί μια βιωματική δράση μουσειοπαιδαγωγικής στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου και στο Νεστορίδειο Μέλαθρον για τα ενεργά μέλη του περιφερειακού συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου. Σχετικές πληροφορίες θα λάβουν τα μέλη μέσω του προσωπικού τους ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

 Εν συνεχεία, σχεδιάζεται προς υλοποίηση μια ημερίδα με κύριο εισηγητή τον κ. Παπαβασιλείου  Βασίλειο με θέμα την « Περιβαλλοντική Εκπαίδευση». Τα μέλη θα ενημερωθούν προηγουμένως για τον τόπο και την ημερομηνία υλοποίησης.

 Επιπλέον, μετά τα Χριστούγεννα, υπάρχει στον σχεδιασμό των δράσεων η υλοποίηση μιας ημερίδας κατά την οποία τα ενεργά μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου της OMEP μπορούν να ετοιμάσουν και να παρουσιάσουν εισηγήσεις με θεματολογία δικής τους επιλογής που θα δηλωθεί σε σχετική φόρμα, διάρκειας 15-20 λεπτών. Ο σύνδεσμος θα σταλεί τον Ιανουάριο 2024. Οι εισηγητές/τριες θα λάβουν πέραν της βεβαίωσης παρακολούθησης και ειδική βεβαίωση για την εισήγησή τους.  

Πλήθος ακόμα δράσεων βρίσκονται στα προσχέδια και πρόκειται να υλοποιηθούν από τη νέα χρονιά με σκοπό την υποστήριξη των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των οικογενειών τους.

📌Με χαρά προσκαλούμε συναδέλφους εκπαιδευτικούς και φοιτητές/ φοιτήτριες παιδαγωγικών τμημάτων να εγγραφούν ή να ανανεώσουν την εγγραφή τους στο Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου της OMEP και να συμμετέχουν στις δράσεις του.

Μπορείτε να δηλώσετε την πρόθεσή σας για εγγραφή στον παρακάτω σύνδεσμο, ώστε κάποιο μέλος του ΔΣ να επικοινωνήσει μαζί σας:

https://forms.gle/hTshBk7XZNMfaRW69

  

Καλή σχολική χρονιά με δύναμη και δημιουργικότητα!

 

Εκ μέρους του ΔΣ

Η Περιφερειακή Πρόεδρος

Ελπίδα Ταμβακά

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου