Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2019

ΔΙΑΛΕΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΓΙΑΝΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ


Παράρτημα Ρόδου

Το Παράρτημα ΟΜΕΡ Ρόδου της Ελληνικής Επιτροπής Προσχολικής Αγωγής διοργανώνει διάλεξη με ομιλήτρια την Αγγελική Γιαννικοπούλου, Καθηγήτρια Παιδικής Λογοτεχνίας στο ΤΕΑΠΗ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα:

«Το ΜΠΛΕ στο εικονογραφημένο παιδικό βιβλίο:
Φιλαναγνωστικές δράσεις»

την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019 και ώρα 18:30
στο Ίδρυμα Σταματίου (Γρηγορίου Λαμπράκη 12)
  
Περίληψη:
Με αφορμή ένα χρώμα, το μπλε, και ένα μέσον, το εικονογραφημένο παιδικό βιβλίο, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τη λογοτεχνία, την τέχνη, αλλά και ολόκληρο το συναρπαστικό κόσμο που μας περιβάλλει. Εικονογραφημένα βιβλία θα βοηθήσουν τα παιδιά-αναγνώστες να ανακαλύψουν το Μπλε στην τέχνη, να γνωρίσουν το χρώμα, να διερευνήσουν τη σημειολογία του μπλε χρώματος και να ανακαλύψουν την ψυχολογική του βαρύτητα. Από την άλλη, παιχνίδια δημιουργικής γραφής, θα παρακινήσουν τα παιδιά-αναγνώστες να αναλάβουν λόγο δημιουργού και να γράψουν κείμενα, να ζωγραφίσουν εικόνες και να φτιάξουν βιβλία όλα αφιερωμένα στο ΜΠΛΕ.

Βιογραφικό Σημείωμα: Η Αγγελική Γιαννικοπούλου είναι Καθηγήτρια Παιδικής Λογοτεχνίας στο ΤΕΑΠΗ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ανάμεσα στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα είναι θέματα εισαγωγής στο γραμματισμό, πολυγραμματισμοί, και κυρίως το εικονογραφημένο παιδικό βιβλίο και η διδακτική της λογοτεχνίας στην προσχολική εκπαίδευση. Στην Αγγλία κυκλοφορεί το βιβλίο της Fablesand Children: Formand Function(Manutius Press, 1993) και στην Ελλάδα: Από την Προανάγνωση στην Ανάγνωση. Οδηγός για Γονείς και Εκπαιδευτικούς (Καστανιώτης, 1998), Προαναγνωστικές Δεξιότητες: Μαθήματα με τα Φωνήματα (Ατραπός, 1999), Η Γραπτή Γλώσσα στο Νηπιαγωγείο (Καστανιώτης, 2002), Στη Χώρα των Χρωμάτων: Το Σύγχρονο Εικονογραφημένο Παιδικό Βιβλίο (Παπαδόπουλος, 2008), Ένα Διαθεματικό Πείραμα στο Νηπιαγωγείο: Λογοτεχνία και Φυσικές Επιστήμες (σε συνεργασία με τη Βαρβάρα Πρεβεζάνου, Παπαδόπουλος, 2009), και Το Εικονογραφημένο Βιβλίο στην Προσχολική Εκπαίδευση: Φιλαναγνωστικές Δράσεις (Πατάκης, 2016).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου